2021-07-24 08:26:26• hírek • Bede Emőke

Öt személy került előzetesbe a DIICOT által végzett házkutatások nyomán

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság Máramaros megyei irodájának ügyészei nemrégiben őrizetbe vettek öt személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy pszichoaktív hatású szerekkel kapcsolatos tevékenységekben vettek részt.

Az ügyben végzett nyomozás során megállapították, hogy 2018 és 2021 között a gyanúsítottak pszichoaktív hatású szereket szereztek be, majd ezeket előkészítették, porciózták és értékesítették mindössze 10 lej/kis zacskó áron. A DIICOT ügyészei összesen 13 házkutatást tartottak Máramaros és Szatmár megye területén. Ezek során összesen 142 darab fehér port és növényi eredetű anyagot tartalmazó simítózáras zacskót, 1835 darab, még üres zacskót és 52.556 lejt találtak.


Elkoboztak továbbá három dohányőrlőt, egy pipát, több tárolóedényt, egy fekete, műanyag szatyort, melyben öt pár kesztyű volt, 13 üvegcsét és 15 papírzacskót (ezek egyikében még ott volt a kábítószer előállításához használt növényi anyag), illetve további, bizonyíték értékű tárgyakat és irományokat.


A pénteki nap folyamán a Máramaros Megyei Törvényszék elrendelte a gyanúsítottak, azaz D. Antonio Cezar, D. Lina, D. Radu Samir, T. Renata és D. Florin 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését, ám mind az öten begyújtották fellebbezésüket a döntéssel szemben.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: